Blog

‘Mensenrechten & Naastenliefde’

Mensen worden geboren in Liefde om daarna in liefde verder te leven. Een groot deel van de mensen geloven hier in en leven daar naar. Maar in de praktijk van alle dag krijgt het vaak een andere invulling. In volle bloei mensenrechten genieten hangt nauw samen met opvattingen die mensen wereldwijd hebben inzake handhaving en toepassing van mensenrechten en het onderhouden van het tweede gebod: ’heb uw naasten lief gelijk u zelf’. Deel I gaat over de invloed van de situatie waar je in geboren bent. De beslissende factor is hoe omgegaan wordt met normen en waarden in de cultuur waarin je geboren bent. Gelden daar eeuwen oude tradities, boven primaire mensenrechten? Een vrije  keuze van je huwelijkspartner om daarmee een gelukkige toekomst op te bouwen, zijn in zo’n situatie niet vanzelf sprekend. Net zo min als het recht op abortus bij een ongewenste zwangerschap. Of van dat recht nu juist willens en wetens afzien. Het zijn onderwerpen die alles te maken hebben met mensenrechten en het recht op leven in vrijheid. Actuele berichten over abortus laten daar grote verschillen in zien. In deel II spelen zich de levens  af van de familie Dijkers en de familie Wilson. Als een donderslag bij heldere hemel krijgen zij te maken met de zwangerschap van een schoolgaand, veertienjarig meisje. Salisa wil uitsluitend abortus maar haar ouders zijn ernstig bezorgd over de geestelijke en lichamelijke gevolgen van een abortus in haar situatie.. Zij gaan te rade bij hun huisarts en de schoolleiding van Salisa. Salisa heeft veel aan haar vriendschap met Roos. Het verhaal speel zich af in de Achterhoek.

Is schrijven over onderwerpen als Mensenrechten en Naastenliefde uit de gratie?  Zijn  deze onderwerpen al zo vaak onder de aandacht gebracht  dat actuele belangstelling hier voor nog maar nauwelijks te activeren is?  Dan moet je niet het lot treffen ergens geboren te zijn waar mensenrechten in de volle betekenis van het woord en het begrip naastenliefde, onbekend terrein zijn. Om niet te zeggen met voeten worden getreden, door al  of niet  met  fluweel geschoeide voeten.

Helaas hebben de meest actuele berichten over schendingen van  primaire mensenrechten niet genoeg impact meer om tot de openbaarheid door te dringen. Als een boek als dit ook het zelfde lot beschoren zou zijn staat het honderd procent haaks op de intenties van de schrijver.

Mag ik u het manuscript van:

‘Mensenrechten en Naastenliefde’

toezenden? Laat het me weten. Klik hier >

Van alle boeken zijn de originele manuscripten nog beschikbaar.

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.