Gezin onder water

IMG_20160615_141615

‘Waar blijft die man van mij nou’, verzucht Dehlia Blijman, en ze ontdoet zich van haar princesschort. Het avondeten is klaar en zoals gewoonlijk kookt zij lekker en ruikt het heerlijk. Ze weet dat haar man Theo, zelden of nooit te laat is voor het avondeten. Even later ziet ze hem dan ook de oprijlaan op draaien. In de kamer omhelzen Dehlia en Theo elkaar innig. Dehlia vindt dat Theo de laatste tijd zo zorgelijk kijkt. Zij zegt:

“Theo, al weken loop je rond met een gezicht als een oorwurm. Is nu toch gebeurd waar je bang voor bent? Baan kwijt? Te weinig keukens verkocht?”

“Ach schat, over mijn baan maak ik me totaal geen zorgen.”

“Hallo, jouw antwoord doet geen recht aan mijn gedachten. Voor de draad ermee. Er is al maanden iets gaande waar je mij en de kinderen van buitensluit. Ik merk het aan je lichaamssignalen; dat liegt er niet om.” Theo beseft dat Dehlia het weer eens bij het rechte eind heeft. Hun financiële zorgen killen hem zo zachtjes aan.

‘Je fluit vrolijk’, zegt Dehlia,‘ maar je kijkt er zorgelijk bij. Waar moet ik nou de meeste aandacht aan schenken’? Ze kijkt Theo recht in de ogen. Theo:

‘Liefste, mag het alsjeblieft wat positiever, geef me nog maar eens een knuffel.’ Dehlia:

‘Mooi, maar zeg mij nu wat er aan de hand is. Je komt fluitend binnen en kijkt of onze zorgen in eens drie keer zo groot zijn geworden.’

Meer lezen

Verkrijgbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *